fbpx
14 Січня, 2022

Угорська опозиція вважає, що економіка Угорщини перебуває в трагічному стані

Угорська опозиція вважає, що економіка Угорщини перебуває в трагічному стані

Заяву про проблеми в економіці Угорщини зробив лідер лідер опозиційного альянсу Петер Маркі-Зай. За його словами, діючий уряд замість виваженої економічної політики використовує ручні важелі для стримування цін.

“Заява Віктора Орбана – це визнання того, що економіка Угорщини перебуває в трагічному стані», – заявив Маркі-Зай. 

Мова йде про рішення угорського уряду “заморозити” ціни на деякі продукти харчування на рівні жовтня 2021 року. За цим рішенням з 1 лютого 2022 року буде встановлено фіксовані ціни на шість основних продуктів харчування – цукор, пшеничне борошно, соняшникова олія, свиняче стегно, куряча грудка та молоко з жирністю 2,8%.

Петер Маркі Зай опозиція Угорщини

В об’єднаній опозиції вважають, що уряд Орбана замість відповідальної економічної політики “з галопуючим зростанням цін бореться офіційними цінами”. І зробили це за 12 тижнів до парламентських виборів, вперше за 12 років “свого правління” в країні.

При цьому Маркі-Зай та його соратники пообіцяли в разі перемоги на виборах скасувати 5% ПДВ на основні продукти харчування.

Раніше ми публікували результати опитування, проведеного на початку грудня авторитетною непровладною агенцією Medián в Угорщині. На момент опитування в Угорщині провладна партія Фідес займала лідирські позиції, однак опозиція зберігала шанси на перемогу.

Власне парламентські вибори в Угорщині 2022 пройдуть 3 квітня. Голосування відбудеться вже 9 раз в сучасній нерадянській історії Угорщини. Згідно з указом президента Угорщини, виборча кампанія в країні офіційно стартує 12 лютого і триватиме 50 днів.

Також у день парламентських виборів має відбутися референдум, ініційований правлячою командою та з приводу 4-х питань, які стосуються поширення в школах будь-якого контенту про гомосексуальність, зміну статі. Тобто йдеться про закон, ініційований командою Орбана та ухвалений угорським парламентом влітку цього року, і який спровокував хвилю критики на адресу Угорщини та Орбана, в тому числі з боку керівництва ЄС.

 

InfoPost.Media


Що таке Infopost.Media?

Це суспільно-політичне видання, яке розповідає українській аудиторії про національні меншини, а їм – про сучасну Україну. Ціль Infopost.Media – посилити національний діалог та згуртованість, протидіяти дезінформації та маніпуляціям, а також повернути Україну в її рідний дім – вільну спільну мультикультурну Європу.

Коментарі