fbpx
14 Червня, 2022

Населення Чехії зросло навіть попри перевищення смертності над народжуваністю

Населення Чехії зросло навіть попри перевищення смертності над народжуваністю

У першому кварталі цього року населення Чехії зросло на 3200 осіб і зараз становить 10,5 мільйона.

Про це свідчать попередні дані Чеського статистичного управління (CSO).

Причиною збільшення населення є виключно іноземна міграція. Та варто зауважити, що особи, які отримали тимчасовий притулок у Чехії у зв’язку з війною в Україні, не враховувалися у цьому статистичному аналізі.

Чехія Прага

За даними міграційної інформаційної системи, на кінець першого кварталу тимчасовий притулок в Чехії отримали 250 тисяч українців, повідомили в статистичному управлінні. Тобто, ріст населення Чехії стався завдяки мігрантам, які отримали громадянство.

Що стосується балансу смертності-народжуваності, то Чехія за цей період втратила 7600 жителів. За перші три місяці року народилося понад 24 200 дітей, у той час як майже 31 900 людей померли, повідомляє Чеське радіо.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року, на який значно вплинула епідемія коронавірусу, рівень смертності був приблизно на третину нижчим, але все ще трохи вище середнього за 2015-2019 рр.

Варто також додати, що за травневим дослідженням, більшість молодих словаків віком  18-25 років, які обрали освіту за кордоном, виїхали до сусідньої Чехії. Загалом дві третини молодих словаків у віці 18-25 років хочуть або вже навчаються за кордоном через якість освіти.

 

InfoPost.Media

Фото: TASR


Що таке Infopost.Media?

Це суспільно-політичне видання, яке розповідає українській аудиторії про національні меншини, а їм – про сучасну Україну. Ціль Infopost.Media – посилити національний діалог та згуртованість, протидіяти дезінформації та маніпуляціям, а також повернути Україну в її рідний дім – вільну спільну мультикультурну Європу.

Коментарі