fbpx
13 Червня, 2022

Кровообіг, травми та отруєння: з чим найчастіше до медиків у Словаччині звертаються українські біженці

Кровообіг, травми та отруєння: з чим найчастіше до медиків у Словаччині звертаються українські біженці

У Словаччині наразі найчастіше за медичною допомогою біженці з України зверталися з приводу захворювань системи кровообігу. За час війни всього було 790 таких звернень.

Найпоширенішими проблемами, з якими до місцевих медиків зверталися українські біженці також були травми, отруєння чи інші наслідки зовнішніх причин. Таких звернень було 763.

медицина Словаччини

Дані TASR надала державна страхова компанія Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP).

“Понад 237 тис. євро витрачено на українських пацієнтів із захворюванням системи кровообігу, 129 тис. євро – на травми, отруєння тощо”, – розповіла менеджер відділу комунікацій VšZP Єва Петерова. – “На інфекційні та паразитарні захворювання, від яких постраждали 424 пацієнти з України, витрачено 110 000 євро. На четвертому місці опинилися онкологічні захворювання, з приводу яких до лікаря звернулися 259 українських пацієнтів. На цю діагностику пішло понад 213 тисяч євро”.

П’ятою за поширеністю причиною звернень до словацьких лікарів були вагітність, пологи та післяпологовий період. Таких пацієнтів було 205, на що знадобилося майже 110 тисяч євро.

“З огляду на конкретні діагнози та їх фінансову складність, додаткові кошти (майже 69 тис. євро) були потрібні на лікування гострого інфаркту міокарда, від якого постраждали 20 пацієнтів. Лікарям, які надають біженцям будь-яку медичну допомогу, ці послуги компенсує VšZP. А вже згодом держава відшкодовує витрати страховій компанії”, – додала Петерова.

Нагадаємо, що лише 57 медичних працівників з України скористались можливістю пройти тимчасове стажування в Словаччині. З них 48 використали можливість спрощеної реєстрації на стажування після початку війни.

 

InfoPost.Media

Фото: TASR


Що таке Infopost.Media?

Це суспільно-політичне видання, яке розповідає українській аудиторії про національні меншини, а їм – про сучасну Україну. Ціль Infopost.Media – посилити національний діалог та згуртованість, протидіяти дезінформації та маніпуляціям, а також повернути Україну в її рідний дім – вільну спільну мультикультурну Європу.

Коментарі