fbpx
21 Квітня, 2022

Через Ужгород прямує допомога для домашніх тварин, які постраждали від війни

Через Ужгород прямує допомога для домашніх тварин, які постраждали від війни

Тварини страждають на війні так само, як і люди. За оцінками однієї з найбільших організацій захисту тварин в Україні, в країні налічується 750 тисяч собак і 5,5 мільйона кішок. Близько мільйона з них змогли втекти з небезпечних районів разом з господарями. Інші були залишені сам на сам.

Переважно вразливими є великі собаки, їм важко знайти їжу, сховатися від бомбардування.

Угорський фотограф, який відвідав Україну, Крістіан Елек, розповів Euronews, що через постійну стрілянину собаки у районах, де ведуться бойові дії, потягнулися до підвалів у пошуках укриття. І не наважуються тепер звідти виходити, навіть коли їм пропонують їжу. Вони воліють голодувати, ніж знову довіряти людям.

собак2

Фотограф розповів, що вже з початку російської агресії в Україні низка організацій захисту тварин зробила кроки, щоб зробити допомогти тваринам, які залишилися без господарів та притулкам.

Зокрема найбільше такої допомоги надходить з Угорщини, Словаччини та Чехії.

Активну участь у розподілі такої гуманітарної допомоги взяла участь Ірина Азізян, керівниця притулку “Барбос” в Ужгороді. Нещодавно вона підрахувала: наразі 94 тонн корму для тварин відправили волонтери ужгородського притулку “Барбос” в ті регіони, де тривають бойові дії.

Постачанням кормів з Угорщини на Закарпаття займається Ендре Кодолані, засновник Спецпідрозділу порятунку тварин.

Він почав цю місію, і подорожує через кордони з самого початку війни в Україні. За словами волонтера для нього найважливішим є не лише перевести корми для тварин на прикордонний склад, а й дізнатися куди далі попрямуть ці зібрані пожертви.

“Російські війська нещодавно вийшли з Сум. Ми щойно отримали відео, як керівник притулку плаче перед великою купою отриманої допомоги. Адже там тижнями взагалі не було жодної їжі і думали, що всі тварини помруть. У останньому відчаї люди зварили собакам суп із черв’яків…”, – розповів Ендре.

Притулок “Барбос” в Ужгороді за останні тижні також прийняв незліченну кількість собак, яких власники, які тікають в Європу, не наважилися взяти з собою. При цьому кожен громадянин України може взяти з собою до 5-ти тварин, а європейська влада безкоштовно чіпує та вакцинує їх.

Нагадаємо, словацька телерадіокомпанія RTVS надасть філії телерадіокомпанії UA: Суспільне в Ужгороді професійне обладнання на 15 тисяч євро. Обладнання дозволить українському телебаченню створити тимчасову студію з можливістю мовлення.

 

 

InfoPost.Media

Фото: Euronews, Barbos


Що таке Infopost.Media?

Це суспільно-політичне видання, яке розповідає українській аудиторії про національні меншини, а їм – про сучасну Україну. Ціль Infopost.Media – посилити національний діалог та згуртованість, протидіяти дезінформації та маніпуляціям, а також повернути Україну в її рідний дім – вільну спільну мультикультурну Європу.

Коментарі