fbpx
06 Квітня, 2022

У Бухаресті автомобіль врізався у посольство РФ, Росія заявила про теракт

У Бухаресті автомобіль врізався у посольство РФ, Росія заявила про теракт

У середу, 6 квітня, вранці біля посольства Росії в Бухаресті сталася пожежа. Водій автомобіля в’їхав у паркан, що оточує будівлю, внаслідок чого ашина загорілася, водій загинув. Слідчі вважають, що це був навмисний вчинок.

Прокурор у справі Богдан Стайку заявив, що, за першими даними, чоловік в’їхав у огорожу посольства та одразу після цього підпалив себе. Насправді в його автомобілі знайшли кілька ємностей з легкозаймистими речовинами, зокрема з фарбами, пише Digi24.

X2pwzzfflmpwzyzoyxnoptyxmmziztfjodjlogyzzdq0mjc1mtayowvkoge1yjjl

Відповідаючи на запитання, чи можна кваліфікувати це як теракт, головний прокурор виключив це.

«Конкретних ознак наразі немає. Наразі ми не можемо сказати, що цей інцидент був пов’язаний з чимось іншим, окрім особистих обставин. Також проводяться бесіди з працівниками жандармерії, які перебували на місці. Після завершення цих слухань ми дізнаємося, що сталося”, – додав Стайку.

Автомобіль та тіло водія доставлені для проведення судово-медичної експертизи. На даний момент слідчі дії на місці завершені.

Посол Росії в Румунії Валерій Кузьмін заявив, що інцидент, під час якого автомобіль врізався у ворота російського дипломатичного представництва в Бухаресті, можна назвати “практично” терористичним актом.

“Справді, сьогодні рано вранці стався теракт, хоча є багато обставин, які ускладнюють розуміння цього інциденту”, – сказав Кузьмін. – “Атмосфера, яка поступово налагоджується тут, досі напружена. Посольство неодноразово отримувало прямі погрози електронною поштою, що його “підірвуть”, “помстяться”.

Офіційне російське інформаційне агентство ТАСС повідомило, що інцидент був “спланованою акцією” і що водій перед смертю щось кричав охоронцям посольства.

За деякими джерелами, інцидент був навмисний вчинком чоловіка за кермом автомобіля. Загиблим виявився журналіст, юрист Богдан Драгічі, голова Антидискримінаційного альянсу усіх батьків ТАТА (Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor).

Як повідомляє Digі24, раніше колишня дружина звинуватила у розбещенні його дочки. у 2019 році за цим звинуваченням його розслідували та притягували до відповідальності. Вчора, 5 квітня, його засудили в першій інстанції до 15 років і чотирьох місяців позбавлення волі за сексуальне насильство над донькою. Чоловікові заборонили виїжджати за межі країни до 26 травня 2022 року.

Остання публікація на його сторінці в Facebook присвячена подіям в Україні. Чоловік у ній засудив вторгнення Росії на територію України.

Нагадаємо, раніше у Празі перейменували вулицю Korunovacni, на якій знаходиться посольство Росії. Тепер вулиця носитиме назву “Українських героїв” (Ukrajinských hrdinů).

 

 

InfoPost.Media

Фото: Tudor Bogdan Teodorescu / Facebook


Що таке Infopost.Media?

Це суспільно-політичне видання, яке розповідає українській аудиторії про національні меншини, а їм – про сучасну Україну. Ціль Infopost.Media – посилити національний діалог та згуртованість, протидіяти дезінформації та маніпуляціям, а також повернути Україну в її рідний дім – вільну спільну мультикультурну Європу.

Коментарі