fbpx
17 Березня, 2022

У Чехії масово пошкоджують пам’ятники Червоній Армії

У Чехії масово пошкоджують пам’ятники Червоній Армії

Чехи у відповідь на російську агресію в Україні пошкоджують пам’ятники червоноармійцям часів Другої світової війни. Написи або кольори українського прапора з’явилися у багатьох містах.

Про це повідомляє телебачення ČT24.

пам'ятники в Чехії

У місті Пржібіслав міська влада вирішила тимчасово зберігати пам’ятник Червоній Армії у сховищі через неодноразовий вандалізм. Відразу ж після нападу Росії на Україну пам’ятник піддавався актам вандалізму. Влада міста вирішила накрити пам’ятник спеціальним захисним каркасом, але і це не допомогло.

Хтось обприскував фарбою пам’ятник червоноармійцям у місті Куржім, але комунальні служби міста його постійно чистять.

“Поки що пам’ятник залишиться там, де він є. Ми вважаємо, що іконоборство не може змінити історію”, – сказав мер Куржіма Драго Сукаловський.

Хтось розмалював серце національними кольорами України на монументі Червоної Армії на Моравській площі в Брно.

За словами військового історика Едуарда Стеліка, люди вибирають неправильну мішень, щоб висловити свої погляди на Росію, бо багато українців також воювали в Червоній Армії. Історик стверджує, що Червону Армію не можна сплутати з нинішніми російськими солдатами.

“Той, хто робить щось подібне, повинен усвідомити, що в Чехії чимало пам’ятників чи військових могил присвячених воїнам Червоної Армії, дуже значна частина яких були українцями, дідами тих, хто зараз воюють проти Російської агресії”, – зазначає Стелік.

Українці також становлять значну частину радянських воїнів, похованих на Ольшанських цвинтарях у Празі. Пошкодити пам’ятник Червоній Армії в Празі поки ще ніхто не намагався.

Нагадаємо, Чехія повідомила, що майже вичерпала свої можливості для розміщення біженців з України і попросила Європейський Союз надати 25 модульних житлових баз.

 

InfoPost.Media

Фото: TASR


Що таке Infopost.Media?

Це суспільно-політичне видання, яке розповідає українській аудиторії про національні меншини, а їм – про сучасну Україну. Ціль Infopost.Media – посилити національний діалог та згуртованість, протидіяти дезінформації та маніпуляціям, а також повернути Україну в її рідний дім – вільну спільну мультикультурну Європу.

Коментарі