fbpx
16 Березня, 2022

Президент Румунії Клаус Йоганніс: “Ми стоїмо у авангарді солідарності з українським народом”

Президент Румунії Клаус Йоганніс: “Ми стоїмо у авангарді солідарності з українським народом”

Президент Румунії Клаус Йоганніс заявив у середу, 16 березня, що в контексті російського вторгнення в Україну їхні вітчизняні “цінності знаходяться в облозі”, але Румунія повністю залучена до оборони країни від агресора “разом з партнерами та союзниками” та підтримують “солідарність з українським народом”.

Глава держави підтвердив підтримку Румунією України, зазначивши, що наша країна стоїть на передовій солідарності з українським народом. Про це повідомляє видання digi24.

20181023pht17113 Original

“На жаль, наші цінності сьогодні в облозі. Наша країна принципово, енергійно і всебічно залучена до їх оборони. Україна … стала жертвою військової агресії, засудженої міжнародною спільнотою. Разом із нашими партнерами та союзниками ми в авангарді солідарності з українським народом”, – зазначив Йоганніс. – “Ми дуже серйозно, як на рівні влади, так і на рівні представників громадянського суспільства ставимося до своєї ролі у полегшенні становища тих, хто постраждав від цієї страшної війни”.

Президент Румунії зазначив, що Румунія запропонувала притулок тим, хто втікає від війни, і захист усім, хто його просить. Зокрема створили та ввели в дію центр управління та розподілу міжнародної гуманітарної підтримки для населення України, яке постраждало від російської агресії.

“Українські студенти, які потрапляють до нас, мають можливість приєднатися до румунської системи освіти”, – сказав Клаус Йоганніс.

За його словами наразі румунське “академічне середовище готове прийняти понад 10 000 студентів з України”.

“Таким чином, вони матимуть можливість продовжити та завершити навчання в університеті, щоб приносити користь своїй країні. Я впевнений, що наші університети доведуть, що немає нічого сильнішого за силу солідарності і що ніщо не може подолати волю народів бути вільними та процвітаючими”, – підсумував глава румунської держави.

Нагадаємо, раніше Президент Клаус Йоханніс заявив, що Румунія не буде залучена до військового конфлікту в Україні і що жоден румун не повинен боятися за свою безпеку та безпеку своєї родини.

 

InfoPost.Media

Фото: europarl.europa.eu


Що таке Infopost.Media?

Це суспільно-політичне видання, яке розповідає українській аудиторії про національні меншини, а їм – про сучасну Україну. Ціль Infopost.Media – посилити національний діалог та згуртованість, протидіяти дезінформації та маніпуляціям, а також повернути Україну в її рідний дім – вільну спільну мультикультурну Європу.

Коментарі