fbpx
11 Березня, 2022

“Словацькі залізниці” додають гуманітарний потяг з Кошице до Братислави

“Словацькі залізниці” додають гуманітарний потяг  з Кошице до Братислави

Національний перевізник “Словацькі залізниці” додає ще один гуманітарний потяг для допомоги біженцям з України. Він курсуватиме від Кошице до Братислави до кінця березня.

Про це у четвер повідомив речник залізничної компанії Томаш Ковач, пише TASR.

гуманітарний потяг Словаччина

Потяг вперше виїде з Кошице у п’ятницю (11 березня) о 2.30 ранку, зупиниться в Жиліні о 5.31 та прибуде до столиці Словаччини о 7.52. Водночас ZSSK повідомляє, що на залізничному вокзалі Жиліна можна пересісти на поїзд EХ 144 у напрямку Праги з відправленням о 6.27 .

Повідомляється також, що час прибуття та відправки приблизний.

“Поїзд може запізнюватися через транспортні проблеми, тому ми просимо пасажирів не виходити з поїзда і виконувати вказівки співробітників залізниці або працівників, які надають гуманітарну допомогу, і поліції”, – прокоментував речник.

Гуманітарний потяг в першу чергу призначений для громадян України, які рятуються від війни. Для безкоштовного перевезення вони повинні отримати безкоштовний проїзний документ у касі згідно з викладеними умовами. У крайньому випадку це можна зробити у супроводжуючого персоналу в поїзді за пред’явленням дійсного паспорта України або документа, що посвідчує особу.

“Іншим іноземним пасажирам, наприклад студентам з інших країн, які тікають з України, доведеться купувати квиток”, – попереджає перевізник.

Ковач додав, що всю необхідну інформацію мешканці України знайдуть рідною мовою на спеціальній підсторінці www.zssk.sk/ukrajina.

Нагадаємо, що мер Кошице Ярослав Полачек повідомив, що місто перенаселене переселенцями і просив владу перерозподілити потоки переселенців між регіонами.

 

InfoPost.Media

Фото: TASR


Що таке Infopost.Media?

Це суспільно-політичне видання, яке розповідає українській аудиторії про національні меншини, а їм – про сучасну Україну. Ціль Infopost.Media – посилити національний діалог та згуртованість, протидіяти дезінформації та маніпуляціям, а також повернути Україну в її рідний дім – вільну спільну мультикультурну Європу.

Коментарі