fbpx
07 Березня, 2022

Черги на КПП: прикордонники закликали виїжджати в ЄС не через Польщу

Черги на КПП: прикордонники закликали виїжджати в ЄС не через Польщу

Держприкордонслужба звернулась до українців, які їдуть до країн ЄС, не обирати наразі пункти пропуску з Польщею через їх завантаженість.

Таке повідомлення надійшло від ДПСУ вранці 7 березня.

275441566 290768403162037 8701664691022963627 N

Як свідчать дані прикордонної служби, за останню добу західний кордон України перетнули 16 тисяч автомобілів і майже 134 тисячі осіб. З них 117 тисяч осіб прямували на виїзд, а 84 тисячі саме через пункти пропуску на кордоні з Польщею.

“Кількість людей, що очікують на перетин кордону залишається досить значною. Закликаємо усіх: до ЄС можна потрапити не лише через українсько-польський кордон! На кордоні з Угорщиною, Словаччиною, Румунією, а також з Молодовою пункти пропуску майже порожні або завантажені мінімально”, – зазначили в ДПСУ.

Варто зазначити, що інфомрація про завантаженість пунктів пропуску кожні три години оновлюється на сторінці Західного регіонального управління ДПСУ.

Також, за даними прикордонників, за минуло добу до України повернулись 16,5 тисяч осіб, з них 13 тисяч – громадяни України. Близько 900 транспортних засобів в’їхали на територію України з благодійними вантажами.

“Вкотре просимо усіх громадян на кордоні дотримуватися правопорядку, черговості та норм моралі під час перетину кордону і не пропонувати прикордонникам хабарі за позачерговий або незаконний перетин кордону!”, – наголошують у ДПСУ.

Раніше повідомлялось, що українські чоловіки масово повертаються додому з-за кордону. За даними МВС, за перші п’ять діб протидії російської агресії в Україну з-за кордону повернулося майже 80 тис. українців, більшість з яких – чоловіки.

 

InfoPost.Media

Фото: ДПСУ


Що таке Infopost.Media?

Це суспільно-політичне видання, яке розповідає українській аудиторії про національні меншини, а їм – про сучасну Україну. Ціль Infopost.Media – посилити національний діалог та згуртованість, протидіяти дезінформації та маніпуляціям, а також повернути Україну в її рідний дім – вільну спільну мультикультурну Європу.

Коментарі