fbpx
30 Грудня, 2021

Половина словаків вважають, що 2021 рік був гіршим, ніж вони очікували

Половина словаків вважають, що 2021 рік був гіршим, ніж вони очікували

Близько 49 відсотків словаків вважає 2021 рік гіршим, ніж вони очікували в плані особистого життя. Це випливає з опитування, проведеного агентством Go4insight.

При цьому п’ята частина опитаних словаків вважає цей рік “значно гіршим”, ніж очікувалося, пише TASR.

соцопитування у Словаччині

Ті, для кого 2021 рік став кращим, ніж очікувалося, повідомили, що позитив цього року стосується родинних і партнерських відносин, нових вражень та навичок, а також покращення матеріального становища.

“Трохи більше десятої частини населення Словаччини (12 відсотків) вважають 2021 рік кращим, ніж вони думали на початку року. Для 39 відсотків респондентів рік був приблизно таким же, як очікувалося”, – розповів представник агентства Go4insight Растислав Кочан.

Респонденти, які вказали, що 2021 рік був навіть гіршим, ніж думали на початку, розповідали, що незадоволені політичною ситуацією в країні і впливом пандемії на атмосферу в суспільстві.

Всього було опитано 1000 респондентів у віці 15-79 років. Опитування проводилось у листопаді-грудні 2021 року за допомогою мультимодового методу – поєднання особистих інтерв’ю та онлайн-опитування.

Раніше ми публікували результати дослідження, проведеного Фондом Фрідріха Еберта (FES). За ним виявилось, що молодь у Словаччині більш задоволена своїм життям, ніж молодь в інших країнах Вишеградської групи. Проте вони та чехи найбільш песимістично налаштовані щодо майбутнього своїх країн.

 

InfoPost.Media


Що таке Infopost.Media?

Це суспільно-політичне видання, яке розповідає українській аудиторії про національні меншини, а їм – про сучасну Україну. Ціль Infopost.Media – посилити національний діалог та згуртованість, протидіяти дезінформації та маніпуляціям, а також повернути Україну в її рідний дім – вільну спільну мультикультурну Європу.

Коментарі