fbpx
26 Грудня, 2021

Папа Римський Франциск згадав Україну у рідзвяній проповіді

Папа Римський Франциск згадав Україну у рідзвяній проповіді

Папа Римський Франциск у своєму різдвяному посланні згадав про світові військові конфлікти, в тому числі й в Україні. У своєму зверненні під назвою “Urbi et Orbi” (Граду та миру) він закликав не дозволити, “щоб в Україні поширювалися метастази злоякісного конфлікту”.

Про це повідомляє Vatican News.

Cq5dam.thumbnail.cropped.750.422

За словами понтифіка, світ “все ще бачить безліч конфліктів, криз та протиріч, які, як може здатися, ніколи не закінчуються, і ми їх вже майже не помічаємо”. Як зазначив Папа Римський Франциск, ми настільки звикли до того, що величезні трагедії проходять у тиші, що “ризикуємо залишитися байдужими до криків болю та розпачу багатьох наших братів та сестер”.

“Стань світлом та підтримкою для тих, які вірять і діють, прямуючи також і проти течії, на користь зустрічі та діалогу, і не дозволь, щоб в Україні поширювалися метастази злоякісного конфлікту”, – сказав він у своєму посланні.

Пара Римський нагадав також про конфлікти і заворушеня у Сирії, Ємені та Іраку, у інших країнах Африки, Європи та Азії. Окрему увагу він звернув на пандемію коронавірусу,  яка стала “серйозним випробуванням нашої здатності до соціальних відносин”.

“Зростає тенденція до відходу в себе, до самотності, до відмови виходити, зустрічатися, робити щось разом. Так само на міжнародному рівні є ризик небажання вести діалог… Насправді лише діалог дає можливість залагодити конфлікти і отримати взаємну та довгострокову користь”, – ідеться у промові.

Слід нагадати, що через карантинні обмеження останнє подібне послання Папа Римський виголошував ще у 2019 році.

Варто додати також, що в Україні готуються до візиту Папи Римського Франциска. Про його приїзд повідомив Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав Шевчук під час Київського безпекового форуму на початку грудня.

 

InfoPost.Media


Що таке Infopost.Media?

Це суспільно-політичне видання, яке розповідає українській аудиторії про національні меншини, а їм – про сучасну Україну. Ціль Infopost.Media – посилити національний діалог та згуртованість, протидіяти дезінформації та маніпуляціям, а також повернути Україну в її рідний дім – вільну спільну мультикультурну Європу.

Коментарі