fbpx
06 Грудня, 2021

Польща посилить карантинні вимоги перед святами – прем’єр Матеуш Моравецький

Польща посилить карантинні вимоги перед святами – прем’єр Матеуш Моравецький

Польський уряд анонсував нові коронавірусні обмеження у зв’язку з наближенням різдвяних свят. Передусім нові карантинні вимоги стосуватимуться невакцинованих людей.

Про посилення обмежень заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, пише RMF24.

“Завтра-післязавтра ми представимо посилення обмежень у зв’язку зі святами і штамом “Омікрон”, – сказав прем’єр.

Mateusz Morawiecki

За словами Матеуша Моравецького, в країні “багато смертей, особливо серед нещеплених”, тому Польща “посилить механізми вакцинації та зробить їх обов’язковими для деяких професій”.

“Ми також обговоримо посилення обмежень у деяких місцях для невакцинованих людей, щоб реагувати на тип вірусу “Омікрон”, який, ймовірно, вже є в Польщі”, – підкреслив прем’єр.

За даними ЗМІ, уряд хоче ввести правила, озвучені минулого тижня. В деяких галузях планується запровадити досить жорсткі ліміти щодо відвідувачів з умовою, що вони не поширюються на вакцинованих людей.

Дуже гостра дискусія стосується, наприклад, дискотек. Деякі представники уряду хотіли б закрити їх через поширення нового варіанта коронавірусу. Наразі, однак, переважає думка про зниження кількості відвідувачів зі 100 осіб до 50 без сертифікатів і будь-якої кількості щеплених.

Гарячі дискусії стосуються і концертів. Тут також розглядається зменшення допустимої кількості нещеплених глядачів.

За розпорядженням уряду, з 1 грудня вступили в дію обмеження – одна особа на 15 кв. метрів в тренажерних залах, клубах і фітнес-центрах, азартних іграх, музеях, художніх галереях, ярмарках, виставках, конгресах і конференціях. Максимум 100 осіб можуть брати участь у зібраннях і урочистостях, таких як весілля, причастя, а також на дискотеках. Крім того 50-відсотковий ліміт заповнюваності діє в церквах, ресторанах, готелях і культурних об’єктах, таких як кінотеатри, театри, опери, філармонії, будинки та культурні центри, а також під час концертів і циркових вистав, а також у спортивних об’єктах, таких як басейни та аквапарки.

Для спортивних заходів, які проводяться поза межами спортивних споруд ліміт кількості відвідувачів знизили з 500 до 250 осіб.

Нагадаємо, на тлі зростання кількості інфікованих та появи нового штаму коронавірусу уряд Польщі посилив карантинні вимоги в країні з 1 грудня. Однак вони не стосуються вакцинованих громадян.

 

InfoPost.Media

Фото: katowice.uw.gov.pl


Що таке Infopost.Media?

Це суспільно-політичне видання, яке розповідає українській аудиторії про національні меншини, а їм – про сучасну Україну. Ціль Infopost.Media – посилити національний діалог та згуртованість, протидіяти дезінформації та маніпуляціям, а також повернути Україну в її рідний дім – вільну спільну мультикультурну Європу.

Коментарі