fbpx
01 Грудня, 2021

У Румунії один гектар землі коштує дорожче, ніж у Франції чи Угорщині – Євростат

У Румунії один гектар землі коштує дорожче, ніж у Франції чи Угорщині – Євростат

Один гектар орної землі в 2020 році обходився в Румунії приблизно в 10 тисяч євро, найдешевша орна земля в Хорватії, а найдорожча – в Нідерландах, де ціна за гектар майже 70 тис. євро.

Такі дані дослідження Євростату.

Teren Agricol Pamant Agricultura Mediafax Newmoney 1280x720

Так, Румунія має вищу ціну на сільськогосподарську землю, ніж у багатьох розвинутіших країнах, наприклад у Франції. У середньому сільськогосподарська земля в Румунії коштувала трохи менше 10 000 євро в 2020 році. У кінці списку знаходяться Словаччина, Естонія та Хорватія. Серед країн-членів Європейського Союзу у Нідерландах зафіксували найвищу закупівельну ціну за гектар ріллі, у середньому 69 632 євро.

Орна земля найдешевша в Хорватії, один гектар коштує в середньому 3440 євро. На регіональному рівні один гектар ріллі коштував найменше в південно-західному регіоні Болгарії (у середньому 2051 євро). На рівень цін на землю впливала низка факторів – національні (закони), регіональні (клімат) чи локальні фактори продуктивності (якість ґрунту, ухил, дренаж тощо), а також попит і пропозиція. Крім того, майже в усіх регіонах купівля зрошуваної орної землі була дорожчою, ніж незрошуваної.

Нагадаємо, за останнім звітом Національного інституту статистики понад 23% румунів не можуть дозволити собі гідне життя, що вдвічі більше, ніж у розвинених країнах Західної Європи. Зокрема, чотири з половиною мільйони румунів живуть за межею бідності, і шанси вийти з цієї ситуації незначні.

 

InfoPost.Media

Фото: newmoney.ro


Що таке Infopost.Media?

Це суспільно-політичне видання, яке розповідає українській аудиторії про національні меншини, а їм – про сучасну Україну. Ціль Infopost.Media – посилити національний діалог та згуртованість, протидіяти дезінформації та маніпуляціям, а також повернути Україну в її рідний дім – вільну спільну мультикультурну Європу.

Коментарі